İletişim Bilgileri
Address: 1394 Sokak No:16/15 35220 İzmir / Türkiye
Sosyal

Sürdürülebilirlik

organic
-Plantgarde

Sürdürülebilirlik ve Tarımda Ekolojik Çeşitliliğin Önemi

Türkiye’nin Tarımında Ekolojik Çeşitliliğe Önem Veriyoruz

Biz, zeytin üretiminde sürdürülebilir çiftçilik, son teknoloji değirmencilik ve kararlı çiftçiler arasındaki sinerjiyi ön planda tutarak, toprağa ve doğadaki canlıların yaşamına zarar vermeden su kaynaklarını etkin bir şekilde yönetiyoruz. Zeytinlerimizin elle toplanması ve en kısa sürede yüksek kalitede zeytinyağı elde edilmesi için titiz bir süreç izliyoruz.

Üreticilerimizi Destekliyoruz

Üreticilerimizin sağlıklı ürünler yetiştirebilmesi için geçmiş tecrübelerimize dayanan yenilikçi üretim modellerini destekliyor, zeytin ağacının doğduğu ve günümüze kadar taşınan bu coğrafyadan ürünlerinizi size ulaştırmayı hedefliyoruz. Sürdürülemez uygulamalardan zarar gören üreticiler ve çiftlikler için daha adil bir konum sağlamak, sürdürülebilir, sağlıklı ürünler elde etmemize olanak tanıyor.

Mikro İklim ve Doğal Ürünler

Mineral bakımından zengin bir coğrafyada, çok kültürlü bir topluluğun bir arada yaşadığı, pestisit kullanılmadan üretilen ürünleri sizlere ulaştırmayı amaçlıyoruz. “Sizin için bir ağaç” projemiz kapsamında, her yıl yüzlerce zeytin fidanını ihtiyacı olan çiftçilere bağışlayarak, onların büyüme sürecini birlikte takip etmeyi hedefliyoruz.

Sürdürülebilir Üretim Hedeflerimiz

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yetiştirilen ürünlerin geleneksel sürdürülebilir organik yetiştirme ve işleme yöntemlerini koruyarak, her bir zeytinden en iyi şekilde yararlanmayı ve birinci sınıf sızma zeytinyağı üretmeyi amaçlıyoruz. Zeytin ağaçlarının iklim değişikliğiyle savaşta önemli bir rol oynadığını biliyoruz; bu nedenle, zeytin ağaçlarının sürdürülebilir tarım uygulamalarıyla yıllık hektar başına 10 ton karbondioksit yakalayabileceğine inanıyoruz.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ve Eğitim

Nitelikli Eğitim

2030 yılına kadar, istihdam, insanın onurlu çalışma koşulları ve girişimciliğe yönelik teknik ve mesleki becerileri geliştirme konusunda gençlerin ve yetişkinlerin sayısını önemli ölçüde artırmayı hedefliyoruz. Çiftçilerimize, güvenilir ve sağlıklı üretim modellerinin geliştirilmesi için eğitimler sunarak, tarımda çevre dostu uygulamaların yaygınlaşmasına öncülük ediyoruz.

Temiz Su ve Sanitasyon

Herkes için erişilebilir su hizmetlerini ve sürdürülebilir su yönetimini güvence altına almak, su kaynaklarının etkin kullanımı ile ekonomik büyümeye katkı sağlamak için sürdürülebilir politikalar geliştiriyoruz. Su tüketimini azaltmak ve bölgeye uygun ekolojik çeşitliliği artırmak amacıyla, tarım sektöründe su kullanım verimliliğini artırmayı hedefliyoruz.

Sorumlu Üretim ve Tüketim

Eşitsizliklerin Azaltılması

2030’a kadar, yaşa, cinsiyete, engelliliğe, ırka, etnik kökene, dine, ekonomik ya da başka bir statüye bakılmaksızın herkesin sosyal, ekonomik ve siyasi olarak kapsanmasını sağlamak amacıyla çalışıyoruz. Kadın işçileri destekleyici uygulamalar geliştirerek, zeytin toplayan kadın çoğunluklu ekiplerimizle üretimde kadının rolünü artırmayı hedefliyoruz.

Sorumlu Üretim ve Tüketim Modelleri

2030 yılına kadar doğal kaynakların sürdürülebilir yönetimini sağlamak, üretim süreçlerinde uluslararası denetim kuruluşları ile iş birliği yaparak sağlıklı gıda üretimi gerçekleştirmek önceliklerimiz arasında. Ayrıca, gıda atıklarını yarıya indirmek ve hasat sonrası kayıpları azaltmak için sürdürülebilir yöntemler geliştiriyoruz.

Atık Yönetimi ve Dönüşüm

Zeytin yağı üretiminde atıkların geri dönüştürülmesi konusunda çeşitli yöntemler uyguluyoruz. Zeytin posasından sabun gibi ürünler üretmek, zeytinden kalan diğer kısımlardan yakıt ve gübre üretimi yapmak amacıyla doğal dönüşüm süreçlerini hayata geçiriyoruz.

Tarıma verdiğimiz değerle, dünyanın en acil sorunlarına çözüm bulabileceğimiz bilincindeyiz. Zeytin, bu vizyonu oluştururken insanları ve işletmeleri bir araya getirmek için en önemli aracımızdır. Sürdürülebilirlik hedeflerimizle, doğayı korurken sağlıklı ve lezzetli ürünler sunmayı amaçlıyoruz.

-Avukat
Aslı Deniz

Aslı Deniz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra İtalya’da Hukuk ve Sürdürülebilir Kalkınma alanında yüksek lisans yaparak ESG danışmanlığı ve kurumsal sürdürülebilirlik konularında uzmanlaşmıştır. Kariyerine özel hukuk ve ceza hukuku alanında başlayan Aslı Deniz, uluslararası müvekkillere Türk hukuku ve AB hukuku alanında sözleşme hazırlama, durum tespiti ve yasal uyum desteği sağlamıştır. ESG alanına geçiş yaptıktan sonra Aslı, küresel şirketlerde önemlilik değerlendirmeleri, ESG risk haritalaması ve sürdürülebilirlik stratejisi geliştirme dahil olmak üzere çeşitli faaliyetlere liderlik etti. Uyum ve kurumsal yönetime odaklanan Aslı, kurumsal hedefleri sürdürülebilir uygulamalarla uyumlu hale getirmek için çalışmakta, işletmeleri ÇSY risklerini yönetme ve tedarik zincirleri ile genel operasyonlarındaki fırsatları belirleme konusunda desteklemektedir. İngilizce, İtalyanca ve Türkçe bilen Aslı, hukuk ve sürdürülebilirlik alanlarındaki uzmanlığıyla pozitif değişim yaratmaya kendini adamıştır.